NÄYTTÄVÄ JA EHJÄ KATTO HUOMATAAN
Korjaamme, paikkaamme ja remontoimme kattosi korkealla ammattitaidolla!

Kattoremontti kokeneelta tekijältä – Katon vaihdon jälkeen katto ei aiheuta huolia

Uusi katto näyttää hyvältä, pitää luotettavasti vettä eikä sille kasva sammaleita. Katon uusimisen jälkeen kattokorjauksille ei ole pitkään aikaan tarvetta, sillä uusi katto vastustaa erinomaisesti erilaisia rasituksia. Isompia huoltojakaan ei ole edessä ja puolivuosittainen katon sekä rännien puhdistus vie jo pitkälle. Olemme kattourakoitsija, jolta kaikenlaisten kattojen vaihdot sujuvat tottuneesti ja taidokkaasti, joten jos kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai omakotitalon katto kaipaa uusimista, ota yhteyttä! Kattosaneeraus toteutetaan täyden palvelun pakettina, joten asiakkaan ei todellakaan tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä meihin päin ja kertoa toiveistaan.

Kauanko uusi katto kestää? Se riippuu valitsemastasi katemateriaalista: pitkäikäisin kate on kuparikate, mikä voi kestää useita satoja vuosia. Bitumikatot taas ovat muihin katteisiin nähden lyhytikäisiä, sillä huopakatto tai palahuopakatto kestää noin 3-4 vuosikymmentä. Mikään katto – huopakatto, peltikatto tai tiilikatto – ei kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa, jos sitä ei huolleta. Tilaa katon huollot meiltä – huolto- ja tarkastuspalvelumme toimii koko maassa. Jokaisen kattotyön yhteydessä tarjoamme ilmaisen katon yleistarkastuksen, jotta voisimme olla vakuuttuneita siitä, ettei kattoon jäänyt mitään korjattavaa tai huollettavaa.

Meidän aikaansaavuuteemme ja aukottomaan asiantuntemukseemme voit luottaa! Valitsemme parhaat materiaalit, ja ne asennetaan parhaiden ammattilaisten toimesta. Sekä materiaaleilla että työn virheettömyydellä on takuu. Katemateriaalien ja uusien kattotuotteiden valmistajien tekniset takuut kestävät pisimmillään 60 vuotta, joten kyse ei ole mistään pilipali-tuotteista. Kun asioit kanssamme, pääset käsiksi laatutuotteisiin ja -palveluun varsin kohtuullisilla hinnoilla, ja kotitalousvähennyksen ansiosta kattoremontin hinta laskee entisestään. Jos sinulle sopii paremmin maksaa lasku osissa, tutustu kauttamme saatavilla olevaan rahoitukseen.

Kattoremontti - uusi katto laadukkaasti

Kattopalvelumme tuntee kaikki kattoalan salaisuudet

Me olemme poikkeuksellisen monipuolista kattopalvelua tarjoava urakoitsija, jolta voit tilata aivan mitä tahansa tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattotöitä. Palvelumme on aina yhtä aurinkoista ja asiantuntevaa, ja meidät tunnetaan myös siitä, että pystymme pitämään kiinni yhdessä tehdystä sopimuksesta. Katon korjaaja tai asentaja ilmestykään paikalle varmasti sovittuna päivänä, ja työn jälki on huolellista ja virheetöntä. Kyky pitää kiinni budjetista, aikataulusta ja työsuunnitelmasta on erityisen tärkeää kattoremontin ollessa kyseessä. Venyvä aikataulu tai esimerkiksi tekemättä jääneet tiivistykset ja eristykset voisivat aiheuttaa asiakkaalle runsain mitoin stressiä, mielipahaa ja lisäkustannuksia.

Palvelemme sinua luotettavasti myös silloin, jos tahdot uuden katon näyttävän totaalisen erilaiselta kuin ennen – katto on mahdollista korottaa, tai katteen materiaali voi olla erilainen (peltikaton tilalle voidaan asentaa kattotiiliä, tai tiilikatto voidaan muuttaa vaikkapa huopakatoksi). Tasakatto voi kattoremontin jälkeen olla esimerkiksi pulpettikatto! Katon korotus mahdollistaa uuden asuinkerroksen rakentamisen, tai antaa ilmalle paremmat mahdollisuudet kiertää ja vaihtua katon alla. Mitä paremmin välikatto tuulettuu, sitä kuivempina ja pitkäikäisempinä katon rakenteet pysyvät. Tasakaton muuttaminen satulakatoksi helpottaa katon ylläpitämistä, sillä satulakatolta roskat, vesi ja lumi poistuvat paremmin. Katemateriaalin vaihto saa katon näyttämään juuri sellaiselta kuin haluat, ja katemateriaalin vaihdolla on vaikutusta myös katon huolto-ohjelmaan. Jos huopakaton huoltaminen on alkanut tympiä, kokeile peltikattoa, mitä pitää yleisesti ottaen huoltaa paljon vähemmän. Katon korotus, katon harjakulman muutos ja katemateriaalin vaihto toiseen – paikoin jopa katteen värin vaihto – saattavat edellyttää toimenpidelupaa. Lupa-asioiden tiimoilta kannattaa olla jo hyvissä ajoin yhteydessä oman paikkakunnan rakennusvalvontaan.

Onko omakotitalossasi tai kesämökissäsi varttikatto? Jos talossa on asbestia sisältävä vartti- tai mineriittikatto, kattoremontti vaatii erityistä asiantuntemusta ja tarkkoja varotoimenpiteitä. Vaarallisten asbestikuitujen kanssa tulee olla valppaana, sillä asbesti on syöpää aiheuttava aine. Varttikattoa ei kannata, tai saa ilman lupia edes pestä itse, koska sen pinnasta voi pesun aikana irrota vaarallisia ainesosia. Asbestikaton korjaaminen on kokonaan kielletty. Luota meihin varttikaton purkamisessa ja uuden tiili-, huopa- tai peltikaton asentamisessa sen tilalle.

Aikainen lintu madon nappaa

Jos liikekiinteistön, ulkorakennuksen, paritalon tai rivitalon katto uusitaan jo aikaisessa vaiheessa, ei kattoremontti kuormita liikaa taloutta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa pääsemme purkamaan ja uusimaan talon kattoa, sitä vähemmän katon alla olevia puurakenteita pitää korjailla, eikä eristeitäkään välttämättä tarvitse vaihtaa. Jos katto on jo ehtinyt muuttua huonokuntoiseksi, on hyvinkin mahdollista, että se on vuotanut. Katon alle päässyt kosteus on katon puurakenteille erittäin tuhoisaa. Puu alkaa lahota, jos se on pitkiä aikoja kosteana. Lahonnut puu on heikko, eikä se kestä rasitusta. Eristeillekään kosteus ei tee hyvää. Katon alla oleviin eristeisiin alkaa kasvaa erilaisia mikrobikasvustoja jo muutamien päivien kosteuden jälkeen. Seuraus voi olla homevaurio, mikä uhkaa rakennuksen asukkaiden hyvinvointia.

Katto kannattaakin uusia heti, kun sen loppu alkaa olla lähellä. Jos katto on hyvin huonossa kunnossa, sen korjaaminen voisi tulla kalliiksi, eikä sillä saataisi katolle välttämättä kovinkaan paljon lisää aikaa. Uusi katto on tällaisessa tilanteessa järkevin ratkaisu, kestäähän se taas neljästäkymmenestä sataan vuotta (katemateriaalin mukaan vaihdellen). Tiilikatto on aika uusia, kun merkittävä osa tiilistä on rapautunut ja halkeillut. Peltikaton peltien värin muuttuessa aina vain ruskeammaksi, on kattoremontti paikallaan. Lisääntynyt kupruilu, halkeamat ja reiät kertovat huopakattoremontin ajankohtaistumisesta. Kattoremontin hintaa ei tarvitse pelätä, sillä meille on tärkeää, että emme hinnoittele itseämme pois tavallisten kuluttajien ulottuvilta. Taloudellisten ja kustannustehokkaiden toimintamallien ansiosta voimme pitää kattoremonttien ja muiden kattotöiden hinnat kurissa. Yhteistyökumppaneina meillä on tavarantoimittajia, jotka olemme valinneet hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Uudet katemateriaalit ja kattotuotteet on varustettu pitkillä materiaali- ja pinnoitetakuilla, joten tasokkaista tuotteista on kyse. Yksityisasiakas voi keventää kattoremontin tai muiden kattotöiden hintaa kotitalousvähennyksen avulla. Materiaalien osuutta ei voi vähentää verotuksessaan, mutta töiden osuus kannattaa saattaa Verohallinnon tietoon verovähennyksien saamiseksi.

Ripeää ja riskitöntä toimintaa – myös kerrostalojen kattoremonttien tiimoilta

Avaimet käteen -periaatteella toteutettu kattoremontti tarkoittaa sitä, että hoidamme aivan kaiken katon uusimiseen liittyvän ripeästi ja riskittömästi. Kaikki kuuluu hintaan aina kattoremontin suunnittelusta loppusiivoukseen ja kattosaneerauksen aikana syntyneiden jätteiden poisvientiin asti. Tiilikattoremontin, huopakattoremontin tai peltikattoremontin hinta ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Se selviää kirjallisena annetusta tarjouksesta. Tarjouksen laskeminen edellyttää lähes poikkeuksetta paikan päällä käyntiä, sillä vasta, kun olemme nähneet kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katon omin silmin, voimme ottaa huomioon kaikki sen erityispiirteet.

Se, mitä kattosaneeraus maksaa, riippuu muun muassa talon katon pinta-alasta. Pinta-alan perusteella voimme laskea katemateriaalien menekin ja arvioida töihin kuluvaa aikaa. Katon koon lisäksi huomioimme myös katon muodon ja sen kaltevuuden. Kovin kalteva katto lisää hieman katon uusimisen haasteellisuutta, samoin rakennuksen korkeus – ne eivät kuitenkaan tarkoita, etteikö katon vaihto meiltä sujuisi. Työskentelytelineet, henkilönostimet ja nostinkoriautot ovat osa välinarsenaaliamme. Niiden avulla korkeankin kerrostalon kattotyöt sujuvat sukkelasti.

Myös rakennuksen sijainti on otettava huomioon tarjousta laskiessa, ja kattoremontin loppuhintaan vaikuttaa hieman myös se, onko katolla lukuisia läpivientejä, jiirejä, lippoja ja muita yksityiskohtia. Jokainen yksityiskohta on erikseen purettava ja asennettava kattoremontin loppuvaiheessa uudelleen paikoilleen, joten ne hidastavat hieman katon uusimisen etenemisvauhtia.

Kun asiantuntijamme saapuu paikan päälle kattoa arvioimaan ja mittailemaan, on hän erityisen kiinnostunut siitä, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat. Katon puurakenteissa voi olla kosteuden tai kattolumen painon aiheuttamia vaurioita. Vauriot on tietenkin korjattava, jotta uusi katto olisi mahdollisimman pitkäikäinen – katto ei kestä kauaakaan ilman terveitä rakenteita. Myös katon päälle kaatunut puu voi aiheuttaa (mittaviakin) vaurioita kattoon ja kattorakenteisiin. Koko katto pitänee uusia tällaisen myrskyvahingon jälkeen. Ota yhteyttä, niin saat nopeaa ja ammattimaista palvelua tällaisenkin korjaus- ja uusimistarpeen tiimoilta!

Kattoremontin jokainen työvaihe saa meiltä ansaitsemansa huomion

Kaikki tiilikaton, peltikaton tai huopakaton uusimisen työvaiheet ja osa-alueet saavat meiltä ansaitsemansa huomion. Me emme ikinä hutiloi kattoa asentaessamme, joten asennus- tai mitoitusvirheitä ei ole luvassa. Jossain kattoremonteissa on useampia työvaiheita, joissain taas vähemmän. Kaikista yksinkertaisimmillaan katon uusiminen on pelkkä vesikatteen vaihto, esimerkiksi pelkän pintahuovan uusiminen tai kattopeltien tai -tiilien vaihto. Yleensä kuitenkin uusitaan myös katon alle oleva vedenpitävä kerros, eli aluskate. Hyvin tyypillistä on löytää katon alla olevista rakenteista jotain kunnostettavaa. Vaurioituneet puurakenteet pitää uusia tai kunnostaa, eikä uuden katon alle jääviin eristeisiinkään saa jäädä kosteutta. Jos ilma on liikkunut vanhan katon alla huonosti, päivitämme tuuletusratkaisut sellaisiksi, että kosteuden kondensoitumisen vaara on jatkossa pienempi. Korkea tuuletustila, riittävä määrä ilmanvaihtoaukkoja ja -hormeja sekä mahdollinen alipainetuuletin pitävät ilman hyvin liikkeessä katon alla, eikä kosteus ala lahottamaan katon rakenteita.

Kattoremontti pikatoimituksena – Joskus osittainen kattoremontti on mahdollinen

Jos vanha katto on pysynyt niin tiiviinä, ettei katon alla olevissa osissa ole lainkaan kosteusvaurioita, voidaan kattoremontti tilata ”pikatoimituksena”. Jos se on katon alusrakenteiden kunto huomioon ottaen järkevää, voimme toteuttaa osittaisen kattoremontin. Osittainen kattoremontti tarkoittaa pelkän vesikatteen vaihtoa, ja tällainen kattosaneeraus saattaa olla valmiiksi taputeltu jo kahdessa päivässä.

Huopakatto on katto, minkä päälle on joissain tapauksissa mahdollista rakentaa toinen katto. Tällainen kattoremontti onnistuu hyvin vähäisillä kustannuksilla, sillä asiakkaan ei tarvitse maksaa vanhan katon purkamisesta ja purkujätteiden hävittämisestä aiheutuvia kustannuksia. Vanhan katon rakenteiden on kuitenkin oltava sellaisessa kunnossa, että ne jaksavat kannatella uutta kattoa puolen vuosisadan ajan. Tiivissaumakaton tai palahuopakaton päälle voidaan rakentaa uusia huopakatto, tai vaihtoehtoisesti peltikatto. Tiilikatto on yleensä pois laskuista, sillä se on niin painava, että monenkaan huopakaton rakenteet eivät kestä tiilikaton painoa ilman rakenteiden vahvistamista.

Mitä kaikkea kuuluu normaaliin kattoremonttiin?

Normaali kattoremontti alkaa vanhan huopakaton, tiilikaton tai peltikaton purkamisella. Samalla puretaan myös aluskate. Myös joka ikinen kattoikkuna, kulkusilta, liesituulettimen putki ja vesikouru puretaan, ja siirretään sivuun odottamaan mahdollista uudelleenkäyttöä, mikäli ne ovat vielä käyttökunnossa. Jos kattovaruste on huonossa kunnossa, se korjataan tai toimitetaan jäteasemalle. Tilalle toimitamme uuden, hyväkuntoisen tuotteen.

Katon purkamisen jälkeen on aika toteuttaa kaikki katon alla mahdollisesti tarvittavat korjaustyöt. Uusimme, kuivatamme tai vahvistamme kattorakenteet, ja tarpeen vaatiessa puramme ja uusimme eristeet. Sitten alamme asentaa aluskatetta, katon aluslaudoituksia, kaikkia läpivientejä ja itse vesikatetta paikoilleen. Pidämme huolen siitä, että kerrostalon, rintamamiestalon tai esimerkiksi kesämökin katto saa kaikki tarvitsemansa kattoturvatuotteet. Varsinkin kesämökkien kattoturvatuotevalikoimissa on parantamisen varaa, vaikka rakennusmääräykset ohjaavatkin järjestämään katoille turvallisen ja kiinteän kulkureitin. Katolle tarvitaan ainakin tikkaat, ja mahdollisesti myös kulkusillat ja lumiesteet. Lisäksi katto on varusteltava sadevesijärjestelmällä. Vedet poistuvat tasakatolta kattokaivojen avulla, ja satulakatolla tarvitaan vesikouruja sekä alastuloputkia. Muut kattovarusteet ovat enemmän tai vähemmän vapaaehtoisia. Katolle voidaan toimestamme asentaa vaikkapa aurinkopaneelit, kattoikkuna, pieneläinesteet tai ilmanvaihtokone.

Kattoremontti onnistuu myös lumisena vuodenaikana

Katon vaihto onnistuu hyvin myös lumisena vuodenaikana. Meiltä sujuvat myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset, joilla kattoremontti talvella usein alkaa. Iso osa taloyhtiöiden, omakotitalojen ja kesämökkien katoista vaihdetaan talvella, mutta enemmänkin tätä mahdollisuutta voisi hyödyntää. Lumi ja pakkaskeli eivät haittaa kattoremonttia, eikä talviaikainen kattosaneeraus vaikuta asumismukavuuteen sen enempää kuin kesälläkään. Vesikatto ei pidä lämpöä, joten ei haittaa, vaikka se puuttuisi talvella. Lämmön pitävät sisällä eristeet, joita ei tavanomaisen kattoremontin yhteydessä uusita. Pakkasella avoimet kattorakenteet ja uudet, asentamista odottavat materiaalit pysyvät jopa helpommin kuivina kuin kesällä, sillä talvella ilmankosteus on matalampi, eikä uusi vesisade odota nurkan takana. Sekin on pelkkää bonusta, että tavarantoimitukset rullaavat talvella jopa nopeammin kuin kesällä, ja että routa suojaa pihan kulkureittejä ja nurmikkoa autojen renkailta ja muilta rasituksilta.

Uuden katon suunnittelussa kannattaa ajatella kauaskantoisesti

Kun mietit, mistä materiaalista tehdyn katon haluat, tai että millaisia kattovarusteita katolle toivot asennettavan, kannattaa ajatella asiaa pitkällä tähtäimellä. Jos et tulevaisuudessakaan halua kuluttaa paljoa aikaa tai rahaa katon huoltamiseen, kannattaa valita helppohoitoinen peltikatto. Jos taas katon pitkäikäisyys on tärkeää, valitse savitiilikatto, konesaumakatto tai alumiinikatto. Ehkä olet herkkäuninen – huopakaton alla tulet nukkumaan rauhallisesti myös rankkasateella.

Kattoluukku on hyvä kattovaruste. Sen avulla katon alapuoliset rakenteet on helppoa käydä tarkistamassa. Tämä askare tulisikin toteuttaa jopa kahdesti vuodessa. Aurinkopaneeleilla vähennät asumisesta aiheutuvaa ilmastokuormaa, sillä paneelit mahdollistavat uusiutuvan ja päästöttömän aurinkoenergian ottamisen hyötykäyttöön. Jos olet suunnitellut sähköauton hankkimista, voi olla hyvä idea hommata aurinkopaneelit katolle. Kattoremontin yhteydessä niiden ja kaikkien muiden kattovarusteiden asentaminen sujuu kustannustehokkaasti. Myös katon lisälämmöneristys onnistuu kattoremontin yhteydessä huokein kustannuksin. Uudet eristeet tekevät katosta tiiviimmän, joten säästät lämmitysenergiaa. Lämmön karkailun estäminen pienentää myös kondenssivesivahinkojen ja saumavuotojen riskiä.

Kerromme mielellämme lisää erilaisista kattovarusteista, ja esittelemme rehellisesti erilaisten katemateriaalivaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet.

Tiilikatto nostaa koko rakennuksen arvoa

Tiilikatto on näyttävä katto, mikä nostaa koko rakennuksen arvoa. Jos sen puhdistaa säännöllisesti, eivät sammalet pääse rapauttamaan tiiliä ja lyhentämään katon käyttöikää. Betonitiilikaton voi lisäksi pinnoittaa kertaalleen – savitiilikatto arvostaa suojakäsittelyjä muutaman vuoden välein. Näillä eväillä betonitiilikatto kestää jopa 70 vuotta, ja savitiilikatto pistää vielä paremmaksi 100 vuoden mittaisella elinkaarellaan. Tiilikatto voi toisinaan vuotaa, siksi sen aluskate kannattaa pitää alusta loppuun hyvässä kunnossa.

Peltikatto on huoleton valinta joka rakennukseen

Rapautumaton ja sammaloitumaton peltikatto on huoleton valinta joka rakennukseen. Kahdesti vuodessa harjattu ja noin kymmenen tai viidentoista vuoden välein maalattu peltikatto kestää 50 vuoden ajan. Kattopeltisepän tekemä konesaumakatto kestää sata vuotta! Peltikattojen äänekkyyttä voi hillitä äänieristenauhoilla, joita löytyy ainakin modernien lukkosaumakattojen alta. Jos ihailet tiilikattojen ulkonäköä, valitse tiilikuvioitu teräspeltikate: se on oikein hyvä kompromissi näiden kahden katon välillä.

Huopakatto ja palahuopakatto viimeistelevät rakennuksen ulkonäön

Huopakatto tai palahuopakatto ovat hiljaisia sateella, ja viileitä kesällä: lisäksi ne ovat aina yhtä tyylikkäitä. Molemmille katoilla on odotettavissa noin 40 vuoden pituinen elinkaari. Tiivissaumakatto voidaan asentaa käytännössä millaiselle katolle tahansa, kun taas palahuopakatto ja kolmiorimakatto vaativat hieman kaltevamman katon (tarvittaessa katon harjakulmaa voidaan muuttaa kattoremontin aikana). Bitumikatot tunnetaan siitä, että ne sammaloituvat helposti. Sammaloituminen vanhentaa ja haurastuttaa kattoa, siksi sammaleita vastaan kannattaa taistella puhdistamalla katto kahdesti vuodessa ja tilaamalla sammalenpoisto tarvittaessa. Myös katon pinnoittaminen uudelleen antaa katolle lisää mahdollisuuksia torjua sammaleita ja muita rasituksia, kuten auringon UV-säteitä, mitkä aiheuttavat kattohuovan kuivumista ja halkeilemista.