NÄYTTÄVÄ JA EHJÄ KATTO HUOMATAAN
Korjaamme, paikkaamme ja remontoimme kattosi korkealla ammattitaidolla!

Katon korjaus Pornainen

Katon korjaus Pornainen – katon kunnostuksella saat laadukkaita lisävuosia katolle, kun laitat töihin timanttisen ammattitiimimme. Erilaisia oireita ja korjaustarpeita ilmestyy ajan mittaan kaikille katoille. Katepinnasta löytyy ehkä reikiä, kulumia, ruostekohtia, halkeamia tai repeämiä, jolloin on paikallaan toteuttaa tehokas ja taitava kattovuodon korjaus. Tai katto saattaa vuotaa saumoista ja liitoksista, tai vaikkapa läpivientien kohdalta. Myös rännit tai esimerkiksi kattoturvatuotteet voivat olla uusimisen tarpeessa. Toisinaan katon korjaus on tehtävä myös aluskatteen ja yläpohjan kohdalta, sillä erilaiset vesivuodot tai toimivuusongelmat ovat mahdollisia niidenkin suhteen. Tilanteen jatkuessa pitkään voi syntyä kosteusvaurioita ja lahohaittoja, jolloin kunnostustoimet ovat jo mittavampaa sorttia ja vievät enemmän aikaa.

Miksi sitten tarvitaan katon korjausta, paikkausta tai tiivistystä Pornaisissa? Pikkuhiljaa katolla alkaa ikä painaa, ja sitä myötä kuluminen kiihtyy. Katepinta kärsii myös säälle alttiina monenlaisista haasteista: kosteus, pakkanen ja uv-säteily kaikki rapauttavat kattoa. Lumikuorma aiheuttaa omat haasteensa lisätessään rakenteille painoa, tai ehkä lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen,  ja tuloksena kattoon syntyi reikä. Materiaalista riippuen katteeseen voi tarttua myös sammalta tai ruostetta. Uusi ja tervekin katto voi kaivata myrskyvaurioiden korjausta, jos vaikka puu kaatui talon, mökin tai katon päälle aiheuttaen vahinkoa katolle. Myös läpiviennit kohtaavat suurta rasitusta ulkoisten tekijöiden toimesta, jolloin saatetaan vaatia vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Lisäksi asennusvirheet tai huolimaton kattohuolto voivat lisätä korjaustarvetta.

Meiltä saat avun, kun katto vuotaa savupiipusta tai muualta läpivientien kohdalta, tai kun tarvitaan muita peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjauksia Pornaisissa. Teemme tiivisteiden uusimiset sekä laajemmatkin katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Ammattilaisemme hoitavat harjakatot, tasakatot, pulpetti-, auma- sekä taitekatot, aina laadukkaalla avaimet käteen- palvelulla ja kattosi tarpeita kuunnellen. Toimialueeseemme sisältyy Pornaisten ohella muukin Uusimaa, kuten Mäntsälä, Askola, Järvenpää, Sipoo sekä Porvoo. Kattotöihimme voi hakea myös joustavaa rahoitusta, ja ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kun siis tarvitset omakotitalon, autotallin tai kesämökin katon korjausta, meiltä saat luotettavan palvelun!

Pyydä tarjous katon korjauksesta

Täytä tarjouspyyntölomake, niin tulemme tarvittaessa tarkastamaan kattosi tilanteen ja annamme tarjouksen kattosi kunnostuksesta.

Laadukas toteutus alusta loppuun

Lähetämme kokeneet kattoammattilaisemme paikalle. Meiltä löytyy erityisen laaja osaaminen ja tietotaito katon korjaustöistä.

Huopakaton korjaus Pornainen – uudistetaan kattohuovan tiiveys

Huopakaton korjaus Pornainen, tehostamassa kattosi teknistä toimivuutta ja samalla rakenteiden turvaa. Huopakatto viestittää korjaustarpeesta tavallisesti katepinnan kautta. Tyypillisiä oireita ovat reiät, repeämät, kulumat, kuprut ja painumat. Joskus löytyy suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa myös saumojen tai läpivientien kohdalta, tai joissakin tapauksissa voidaan tarvita myrskyvaurioiden korjausta. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Huopakaton korjaukseen Pornaisissa voi tietysti liittyä useampia syitä. Tavallisesti korjaustarpeen kuitenkin luovat ikääntyminen ja ulkoiset rasitukset. Auringon uv-säteily kuivattaa huopaa lisäten halkeilun riskiä, ja kosteus, sammal sekä lumikuorma saavat saumoihin painetta aikaan. Myös varomaton käsittely tai vääränlaiset välineet ovat pehmeälle kattohuovalle myrkkyä. Teettämällä korjaukset ammattilaisella vältät ikävät mekaaniset vauriot.

Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pornaisissa hoituu kauttamme. Paikkaamme reiät ja kulumat kuntoon sekä tiivistämme aukeilleet saumat. Tasoitamme katteesta kuprut sekä pullistumat ennen kuin ne puhkaisevat katteen, ja hoidamme taidolla myös huopakaton tulityöt sekä muut haastavammat korjaukset. Meiltä saat esimerkiksi tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi teemme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Peltikaton korjaus Pornainen – parannamme peltikaton yleiskuntoa

Peltikaton korjaus Pornainen, tiivis katto jaksaa jälleen suojella rakenteiden kuntoa ja terveyttä. Peltikaton korjaustarve ilmenee tyypillisesti katepinnan reikinä ja kulumina. Vuotoja voi löytyä myös kiinnikkeiden tuntumasta tai peltien liitoskohdista, ja huonolla tuurilla toimimaton aluskate päästää vedet rakenteisiin asti. Tiiveytensä menettänyt peltikatto saattaa niin ikään rämistä tuulella, ja joskus katteesta voi jopa törröttää nauloja, jotka ovat nousseet lämpöliikkeen johdosta.

Peltien edestakaista elämistä aiheuttavat sään- ja lämpötilanvaihtelut: pakkanen, sadevedet ja uv-säteily tuovat kaikki haastetta katolle. Reikiä katteeseen puolestaan nakertaa ennen kaikkea ruoste, ja korroosio valtaa helposti varsinkin hoitamatta jätetyt pellit. Tai ehkäpä peltikatto vuotaa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muutoin vaurioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pornaisissa on toimestamme yksilöllinen palvelu, reikien paikkauksesta kattopeltien vaihtoon sekä myrskyvaurioiden korjaukseen. Toteutamme huolella ruosteenpoistot ja muut tarvittavat pohjatyöt. Näin paikkauksesta saadaan kestävä ja kaunis sekä tietysti pitkäikäinen. Jos haasteita paikantuu kattopeltien liitoksiin, teemme tarpeen mukaan lisäkiinnitykset, ja samalla vaihdamme kuluneet naulat tai kateruuvit uusiin kateruuveihin. Meiltä saat myös peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Pornaisissa, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pornainen, tuloksena terve ja tiivis katto

Tiilikaton korjaus Pornainen – kunnostamme kattosi viimeisen päälle harjalta räystäille saakka. Tiilikaton vauriot näkyvät yleensä halkeamina tai lohkeamina katteessa. Lisäksi yksittäiset tiilet ovat voineet liikkua pois paikoiltaan, jos vaikka tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Myrskyvaurioiden korjaus saattaa sisältää muitakin kattavampia toimia, mikäli rakenteita rikkoutui esimerkiksi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pornaisissa tulee yleensä eteen ajan myötä. Klassinen ja kestävä tiilikattokaan ei ole ikuinen materiaaliratkaisu. Tiiliä kuluttavat myös sammalkasvusto, lumikuorma sekä lämpötilanvaihtelut, ja kosteuden toistuvasti jäätyessä sekä sulaessa syntyy pakkasrapautumisen kierre. Jos tiilikatto vuotaa rakenteisiin saakka, ongelmia voi löytyä myös yläpohjasta, vaikkapa huonoon kuntoon ajautuneiden eristevillojen tai kastuneiden puuosien muodossa.

Suoritamme tiilikaton korjaukset ja paikkaukset taidolla maaliin Pornaisissa, ja meiltä voit tilata myös kaikki katon kunnostukset saaressa sijaitsevissa kohteissa. Toteutamme rikkinäisten kattotiilien vaihdot sekä muut tiilikaton täsmätyöt, samaten myös aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Tiilikaton korjaustoimet viimeistellään katteen suojakäsittelyn tai uudelleenpinnoituksen avulla. Näin palautamme tiilikaton suojaavat ominaisuudet mahdollisimman hyvin.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pornainen, sujuvin ottein osaajiemme toimesta

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pornainen – paikkaus auttaa varmistamaan rakenteiden turvan ja jatkamaan nykykaton käyttöikää. Aluskatteen korjaustarvetta ei aina havaita ennen kuin vauriot ovat jo laajoja. Aluskatteesta voi löytyä yksittäisiä reikiä, venymiä tai revenneitä kohtia, tai joidenkin kattojen tapauksessa myös isompia mekaanisia vaurioita. Jos kosteus pääsee yläpohjaan ajan kanssa, tekee se mittavaa tuhoa; tuloksena on muun muassa kastuneita villoja ja rakenteiden lahohaittoja.

Miksi sitten tarvitaan peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta? Tietysti aluskate kuluu vuosien myötä siinä missä muutkin katon osat. Myrskyt ja muutkin mekaaniset vauriot voivat ulottua myös yläpohjaan, ja valitettavan usein aluskatteesta paljastuu asennukseen liittyviä virheitä. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai aluskate asennettu väärälle kireydelle. Tai sitten ilmanvaihtokanavien eristys on riittämätön, tai aluskatteen ylösnostoja puuttuu.

Toteutamme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pornaisissa läpivientien kohdalta: ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta. Huolehdimme kuntoon aluskatteen limitykset sekä esimerkiksi tiivistämisen savupiippuun, ja suoritamme asiantuntevat korjaukset myös jiiristä ja sisätaitteen kohdalta. Paikkaamme yksittäiset reiät ja vaihdamme revenneitä aluskatevuotia uusiin. Kunnostamme myös yläpohjan kastuneet villat sekä rakenteiden lahovaurioiset puuosat. Korjaustöiden yhteydessä varmistamme yläpohjaan toimivan ilmanvaihdon – näin aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pornaisissa hyödyttää parhaiten kattoasi.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pornainen – korjaus mahdollistaa pitkän ja laadukkaan käyttökaaren

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pornainen – korjaus kohentaa läpivientien toimintakykyä ja auttaa tiivistämään katon. Jos läpivienti ei ole sataprosenttisen tiivis, syntyy vesivuotoja ja lämpöhukkaa katolle. Pahimmillaan kosteus pääsee läpiviennin kautta rakenteisiin ja sisätiloihin. Tästä saattaa seurata lahovaurioita, tai jopa vesivuotoja sisäkatosta lattialle.

Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pornaisissa, vika löytyy yleensä tiivisteistä; ajan mittaan ne hapertuvat tai kovettuvat niin, että seurauksena vedenpitävyys heikentyy. Muutkin vaurioituneet osat aiheuttavat katon eri läpivienteihin haastetta, ja joskus taas syynä ovat asennusvirheet, joiden vuoksi katto ei toimi kunnolla. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta.

Palautamme tiiveyden, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pornaisissa, ja toteutamme tarpeen mukaan muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Näin saat katosta paremman hyödyn ja pitävän suojan rakenteille – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!