NÄYTTÄVÄ JA EHJÄ KATTO HUOMATAAN
Korjaamme, paikkaamme ja remontoimme kattosi korkealla ammattitaidolla!

Katon korjaus Janakkala

Katon korjaus Janakkala, kattosi taidolla toteutettu kunnostustyö auttaa palauttamaan katollesi parhaan toimivuuden. Paikkaustarvetta syntyy ajan kanssa kohteeseen kuin kohteeseen. Ensiksi tämä näkyy katepinnan reikien, halkeamien ja repeämien muodossa. Myös saumat, liitokset ja läpiviennit ovat vaurioille alttiita elementtejä. Katto saattaa vuotaa myös savupiipun juuresta tai jiirin tai kiinnikkeen kohdalta, tai kunnostuksia voivat tarvita vaikkapa rännit tai kattoturvatuotteet. Toisinaan ongelmia paikantuu aluskatteen ja yläpohjankin tienoille. Kastuneet villat tai lahonneet rakenteet vaativat nopeaa reagointia.

Katon korjaus, paikkaus ja tiivistys Janakkalassa voi tulla eteen vuosien saatossa, kun ajan hampaan nakerrus ja ympäristön kulutukset vievät veronsa katteesta. Arkisiin uhkiin kuuluvat lehtiroska, sammal, ruoste ja uv-säteily. Lämpötilanvaihtelut haurastavat etenkin katon ja sen läpivientien tiivisteet. Tai ehkä lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä, tai sitten katto on joutunut kärsimään vahinkoa myrskytuhojen muodossa. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui talon, mökin tai katon päälle myrskyssä. Myös asennusvirheet sekä kattohuollon laiminlyönti aiheuttavat korjaustarvetta.

Hoidamme kaikki katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset Janakkalassa, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdosta myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme yksittäisen kattovuodon tiivistykset sekä revenneen aluskatteen korjaukset, samoin vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun tiivistykset sekä paikkaukset. Toteutamme kattotyöt avaimet käteen- palveluna ja yksilöllisin ottein, pellistä tiileen ja palahuopaan sekä harjakatosta mansardikatteeseen. Sivujemme kautta voi kuluihin hakea tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta, ja kattotyömme kuuluvat henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Kanta-Häme, esimerkiksi Hausjärvi, Riihimäki, Hämeenlinna, Hattula ja Loppi. Saat meiltä lisäksi katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Kun siis tarvitset kesämökin, omakotitalon, varaston tai autotallin katon korjausta, ottamalla yhteyttä ammattilaisiimme varmistat laadukkaan tuloksen!

Pyydä tarjous katon korjauksesta

Täytä tarjouspyyntölomake, niin tulemme tarvittaessa tarkastamaan kattosi tilanteen ja annamme tarjouksen kattosi kunnostuksesta.

Laadukas toteutus alusta loppuun

Lähetämme kokeneet kattoammattilaisemme paikalle. Meiltä löytyy erityisen laaja osaaminen ja tietotaito katon korjaustöistä.

Huopakaton korjaus Janakkala – hoidamme epäkohdat siististi kuntoon

Huopakaton korjaus Janakkala, tehostamalla kattosi vedenpitävyyttä turvaamme talosi rakenteet. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa katepinnan vaurioiden kohdalta. Kermeihin voi ilmestyä painumia, kulumia, reikiä, repeämiä tai vekkejä. Tiiveysongelmia paikantuu helposti myös saumoihin, läpivienteihin ja liitoksiin. Repsottavat bitumipaanut tai ylösnousseet huopanaulat vaativat samoin korjausta, ja toisinaan katon ovat saattaneet yllättää myrskyn tekemät vauriot. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti pellityksiä katolta. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Huopakaton korjausta Janakkalassa tarvitaan yleensä ajan myötä, kun ympäristön mekaaninen ja kemiallinen rasitus ovat vieneet katosta voiton. Uhkiin lukeutuvat sade- ja sulamisvedet, uv-säteily ja lämpötilanvaihtelut. Saumoihin puolestaan iskevät lumikuorma sekä sammaleen tai jäkälän juuret. Vanhetessaan huovat kuivuvat niin, että halkeilun riski kasvaa, ja kermien väliin päässyt kosteus voi pullistaa niin sanottuja höyrypusseja huopaan. Joissakin tapauksissa kohtaloksi koituu osaamaton kattokäsittely. Puutteellinen tekniikka tai vääränlaiset välineet voivat vioittaa pehmeää huopaa.

Meiltä hoituu huopakaton tai palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Janakkalassa, laadukkain tuottein ja tiivistysainein sekä kohteelle soveltuvin menetelmin. Asennamme paikkapalat vauriokohtiin ja tiivistämme kärsineet saumat. Kiinnitämme paikoilleen myös palahuopakaton bitumipaanut ja mahdollisesti ylösnousseet huopanaulat. Kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten, ja saat meiltä vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton tai palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Janakkala, paikkausten avulla pidät tiiveydestä huolta

Peltikaton korjaus Janakkala – katon korjaus hoituu osaajiemme kautta harjalta räystäille saakka. Peltikatonkin kohdalla tyypillisin ongelma ovat katepinnan reiät ja kulumat. Lisäksi peltikatto saattaa vuotaa saumojen ja kiinnikkeiden kohdalta. Ehkä nauloja on noussut ylös katepinnasta, tai peltikatto rämisee tuulella. Katolta voi samaten löytyä haasteita aluskatteen ja yläpohjan suhteen. Vuotovauriot tai rakenteiden lahohaitat vaativat jo laajempia toimia.

Peltikaton korjausta Janakkalassa voidaan joskus tarvita uudellakin katolla, jos yhtäkkiset vauriot, kuten myrskytuhot, ovat osuneet katteen kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat jättäen katon säälle alttiiksi. Tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Korroosio voi ruostuttaa pellit piloille varsinkin katon vanhetessa, ja toistuvat sään- ja lämpötilanvaihtelutkin laittavat katteen lujille. Muuttuvissa olosuhteissa pelteihin syntyy edestakaista lämpöliikettä, joka löystyttää saumat ja kiinnitykset, niin että liitokset alkavat irvistää. Tällöin menetetään vesitiiveys, ja pellit rämisevät tuulella. Meiltä saat ratkaisut peltikaton ongelmiin pätevällä laatupalvelulla.

Toteutamme tasokkaat peltikaton korjaukset ja tiivistykset Janakkalassa, pohjatöistä peltikaton reikien paikkaukseen sekä yksittäisten kattopeltien vaihtoon. Rämisevät pellit tai irvistävät saumat korjaamme kattopeltien lisäkiinnityksillä. Samalla voimme laajemminkin vaihtaa nauloja tai kateruuveja uusiin kateruuveihin. Hoidamme taidolla ja tyylillä myös kokonaisvaltaisemmat toimet, kuten peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Kattopeltisepiltämme hoituvat peltikaton myrskyvaurioidenkin korjaukset. Lisäksi suoritamme peltikaton korjaustyöt kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Janakkala, kokeneet tekijämme osaavat homman

Tiilikaton korjaus Janakkala – huolellinen palvelu kattosi parhaaksi järjestyy vaivattomasti meiltä. Myös tiilikaton korjaus saattaa tulla tarpeeseen myrskytuhojen myötä. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Muita korjaustarpeen merkkejä ovat halkeilleet tai murentuneet tiilet, ja joissakin tapauksissa yksittäisiä tiiliä on voinut jopa irrota paikoiltaan. Tai ehkäpä tiilikatto vuotaa saumoistaan tai jiirien tai läpivientien kohdalta. Pahimmassa tapauksessa vaurioita löytyy myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta.

Tiilikaton korjaus Janakkalassa tulee ajankohtaiseksi katon vanhetessa. Tiiliin voi pinttyä esimerkiksi sammalta ja jäkälää, jotka tekevät tuhoa katolla. Talvisin lumi voi painaa rakenteet notkolle tai rikkoa tiilikaton saumoja. Säänvaihtelut yhdessä kosteuden kanssa taas pakkasrapauttavat tiilet. Halkeamien kautta vesi pääsee katteen alle kastelemaan ruodelaudat. Kun tiilten kiinnityskohdat alkavat lahota, katto painuu vähitellen alaspäin.

Meiltä saat tiilikaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Janakkalassa, samoin kaikki tiilikaton kunnostukset myös saaressa sijaitsevissa kohteissa. Kiinnitämme liikkuneet tiilet ja hoidamme rikkinäisten kattotiilien vaihdot. Tarpeen mukaan suoritamme suojakäsittelyt, jotta katto pysyy jatkossakin hyvänä. Kunnostamme katolta sadevesikourut ja muut yksittäiset elementit, kuten saumat, laudoitukset, pellitykset, jiirit sekä kattoturvatuotteet. Oikaisemme painuneen rakenteen ja toteutamme myrskyvaurioiden korjaukset, samoin tiilikaton aluskatteen taitavat korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Janakkala – kunnostamme pitävästi kaikenlaiset kohteet

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Janakkala, kattavalla taidolla sekä laatutuottein ammattitiimimme toimesta. Aluskate pysyy pitkälti katseilta piilossa, joten vaurioita on joskus vaikea havaita. Kuitenkin myös aluskate saattaa kärsiä reikien tai repeämien vuoksi. Laajemmatkin kosteus- ja lahohaitat ovat yläpohjan rakenteissa mahdollisia.

Miksi täytyy tehdä peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys? Tähän on tietysti monta vastausta kohdekaton tilanteesta riippuen. Aluskate kohtaa sään ja iän kulutukset siinä missä muukin katto. Jatkuva altistus kosteudelle on omiaan haperruttamaan katetta. Aluskatteen kohdalla valitettavan yleisiä ovat myös asennusvirheet, joilla taitamaton tekijä on voinut aiheuttaa mittavaa vahinkoa katolle. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai eristyksiä tai tiivistyksiä puuttuu. Tai kenties aluskate on asennettu väärästä suunnasta tai liian löysälle tai kireälle.

Toteutamme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Janakkalassa läpivientien kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, savupiipun, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta. Hoidamme tunnolliset ylösnostot, kuten aluskatteen tiivistämisen savupiippuun, ja suoritamme korjaukset sekä paikkaukset myös jiiristä eli sisätaitteesta. Paikkaamme reiät ja repeämät sekä vaihdamme vaurioituneet vuodat uusiin, ja korjaamme yläpohjan kastuneet villat sekä lahonneet puuosat rakenteista. Tarvittaessa parannamme välikaton ilmanvaihtoa eristystä tai tuuletusta lisäämällä – näin aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Janakkalassa tuo katollesi täyden hyödyn!

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Janakkala – korjaus edistää samalla myös rakenteiden turvaa

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Janakkala – korjaus varmistaa katollesi parhaan turvan ja toimintakyvyn. Vaurioituneet läpiviennit saavat aikaan vesivuotoja ja tarpeetonta lämpöhukkaa katolla. Jos tilanne jatkuu pidemmän aikaa, ongelmat etenevät rakenteisiin. Tuloksena on kosteus- sekä lahohaittoja, ja jopa sisäilman terveys vaarantuu.

Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Janakkalassa, syy löytyy yleensä paikallisista vaurioista vaikkapa tiivisteiden tai suojapeltien suhteen. Osaltaan korjaustarvetta saattaa edistää kattohuollon laiminlyönti, tai asennusvirheet voivat aiheuttaa sen, ettei katto toimi toivotulla tavalla. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta.

Käänny puoleemme, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Janakkalassa. Palautamme katollesi parhaan toimivuuden ja rakenteille pitävän suojan!